Η CYPRUS AIRWAYS ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ (INTERLINE) ΜΕ ΤΗΝ QATAR AIRWAYS

30.11.2018

Λάρνακα, Κύπρος –   Η Cyprus Airways ανακοινώνει τη νέα συνεργασία της με την Qatar Airways. Η συμφωνία που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ επιτρέπει στους επιβάτες της Qatar Airways να ταξιδεύουν από τη Ντόχα σε οποιονδήποτε προορισμό της Cyprus Airways μέσω Λάρνακας. Αντίστοιχα, οι επιβάτες της Cyprus Airways θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους από τη Λάρνακα προς Ντόχα καθώς επίσης και σε περισσότερους από 150 προορισμούς του δικτύου της Qatar Airways.

 “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τη συμφωνία αυτή. Η συνεργασία με την Qatar Airways αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής μας για τη διαφοροποίηση των υπηρεσιών μας με στόχο να προσφέρουμε στους επιβάτες μας περισσότερες επιλογές και να καθιερώσουμε την Κύπρο ως διαμετακομιστικό σταθμό”, δήλωσε η Natalia Popova, Εμπορική Διευθύντρια της Cyprus Airways.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, η αυτού Εξοχότητα κ. Akbar Al Baker δήλωσε: “Η Λάρνακα, αποτελεί ένα ξεχωριστό προορισμό στο δίκτυό μας ως ενδιάμεσος σταθμός στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Cyprus Airways καθώς θα παρέχει περισσότερες επιλογές στους επιβάτες μας που ταξιδεύουν μέσω Ντόχας και Λάρνακας“.

Η Cyprus Airways, έγινε πρόσφατα πλήρες μέλος της IATA. Η συμμετοχή στην ΙΑΤΑ δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλες αερογραμμές-μέλη, όπως συμφωνίες κοινού κωδικού (codeshare) και διασύνδεσης (interline), προσφέροντας στους επιβάτες της πρόσβαση σε ευρύτερο δίκτυο δρομολογίων.

 

Σχετικά με την Cyprus Airways

Τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017 σε 4 προορισμούς.                                                                                                                                                                                

Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα. Όλες οι πτήσεις της Cyprus Airways λειτουργούν με σύγχρονα αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων Οικονομικής.

Τον Ιούλιο 2018 η Cyprus Airways ολοκλήρωσε με επιτυχία  την επιθεώρησης που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τον Οκτώβριου 2018, η εταιρεία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο, ενώ παράλληλα να διευρύνει τις ταξιδιωτικές επιλογές των Κυπρίων .

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας cyprusairways.com ή τις σελίδες μας στο Facebook και το Instagram.                                                                                                                

Σχετικά με την Qatar Airways

Μια πολλαπλώς βραβευμένη αεροπορική εταιρεία, η Qatar Airways, ονομάστηκε «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς» από τα Παγκόσμια Βραβεία Αεροδρομίων του 2017, τα οποία διαχειρίζεται ο διεθνής οργανισμός αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών Skytrax. Βραβεύτηκε επίσης ως «World’s Best Business Class», «Καλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή» και «Best First Class Airline Lounge’».

Η Qatar Airways είναι μέλος της παγκόσμιας συμμαχίας oneworld. Η συμμαχία βραβεύτηκε για πρώτη φορά από το Skytrax ως η «Καλύτερη αεροπορική συμμαχία του κόσμου» το 2015. Η Qatar Airways ήταν ο πρώτος αερομεταφορέας του Κόλπου που συμμετείχε στην παγκόσμια συμμαχία αεροπορικών εταιρειών, oneworld, επιτρέποντας στους επιβάτες της να επωφεληθούν από περισσότερα από 1.000 αεροδρόμια σε περισσότερες από 150 χώρες, με 14.250 ημερήσιες αναχωρήσεις.

 

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: Kiki Haida, +357 24 020 976,  kiki.haida@cyprusairways.com


Μοιραστείτε το