ΟΙ CYPRUS AIRWAYS ΚΑΙ BLUE AIR ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ

28.11.2018

Λάρνακα, Κύπρος –   Η Cyprus Airways και η ρουμανική αεροπορική εταιρεία Blue Air έχουν υπογράψει συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού (codeshare). Από 3 Δεκεμβρίου 2018, οι πελάτες της Cyprus Airways θα μπορούν να ταξιδεύουν με την Blue Air από Λάρνακα σε Λονδίνο Λούτον, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι. Η συμφωνία θα επιτρέπει στην Cyprus Airways να πουλά εισιτήρια, με δικό της κωδικό πτήσης, μεταξύ Λάρνακας και προορισμούς της Blue Air. Παρομοίως, η Blue Air θα βάλει τον κωδικό πτήσης της σε πτήσεις της Cyprus Airways σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τελ Αβίβ και Βηρυτό. Μελλοντικά μπορεί να προστεθούν και άλλοι προορισμοί.

Με αυτή τη συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού, οι πελάτες των δυο εταιρειών θα έχουν περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές και βελτιστοποιημένα προγράμματα πτήσεων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Blue Air. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε στους πελάτες μας νέες ταξιδιωτικές δυνατότητες. Αυτή η συνεργασία είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική μας για παγκόσμια διεύρυνση του δικτύου μας», δήλωσε η Natalia Popova, Εμπορική Διευθύντρια της Cyprus Airways.

«Είναι ιστορική ημέρα για την Blue Air και την κυπριακή αγορά, καθώς αρχίζουμε την προβλεπόμενη συνεργασία με την Cyprus Airways. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει τεράστια οφέλη για τους επιβάτες μας, καθώς έχουμε ως κοινό στόχο να συνδέουμε τις οικογένειες και τους φίλους. Επιπρόσθετα, η συνεργασία μας με την Cyprus Airways θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τις ταξιδιωτικές επιλογές για τους επιβάτες μας, κρατώντας συνάμα τα ναύλα σε χαμηλό επίπεδο αλλά στο πιο ψηλό επίπεδο ποιότητας», δήλωσε ο Tudor Constantinescu, Chief Commercial Officer της Blue Air.

Οι επιβάτες μπορούν να κλείνουν τα εισιτήρια τους μέσω:

  • cyprusairways.com, Κέντρο Εξυπηρέτησης Cyprus Airways (Αριθμός εθνικών κλήσεων χωρίς χρέωση 8000 8111 ή από εξωτερικό +357 24000053) ή μέσω του ταξιδιωτικού τους πράκτορα.
  • blueairweb.com, Blue Air Call Center (Αριθμός εθνικών κλήσεων χωρίς χρέωση 9001 9010 ή από εξωτερικό +357 22755300) ή μέσω του ταξιδιωτικού τους πράκτορα.

.                                                                                                                                       

Σχετικά με την Cyprus Airways

Τον Ιούλιο του 2016, η Charlie Airlines Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, κέρδισε το διαγωνισμό για το δικαίωμα χρήσης του εμπορικού σήματος Cyprus Airways για μια δεκαετία. Η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις τον Ιούνιο του 2017 σε 4 προορισμούς.                                                                                                                                                                                

Η Cyprus Airways έχει ως βάση τη Λάρνακα. Όλες οι πτήσεις της Cyprus Airways λειτουργούν με σύγχρονα αεροσκάφη Airbus A319, χωρητικότητας 144 θέσεων Οικονομικής.

Τον Ιούλιο 2018 η Cyprus Airways ολοκλήρωσε με επιτυχία  την επιθεώρησης που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος IOSA (Επιχειρησιακός Έλεγχος Ασφάλειας της ΙΑΤΑ) που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα πρότυπα στον κόσμο για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Τον Οκτώβριου 2018, η εταιρεία έγινε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο, ενώ παράλληλα να διευρύνει τις ταξιδιωτικές επιλογές των Κυπρίων .

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας cyprusairways.com ή τις σελίδες μας στο Facebook και το Instagram.

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: Kiki Haida, +357 24 020 976,  kiki.haida@cyprusairways.com

                                                                                                                                                       

Σχετικά με την Blue Air

Η Blue Air, ξεκίνησε το ταξίδι της το Δεκέμβριο του 2004, στο Βουκουρέστι (Ρουμανία) και φέτος γιόρτασε 10 χρόνια Smart Flying στην Κύπρο. Σήμερα, η Blue Air είναι μια επιτυχημένη Πανε-ευρωπαική αερογραμμή και διατηρεί εννέα λειτουργικές  βάσεις στο Βουκουρέστι, το Μπακάου, το Κλουζ-Ναπόκα, στην Κωστάντζα, το Ιάσιο, τη Λάρνακα, το Λίβερπουλ, το Τορίνο και στο Αλγκέρο. Προσφέρει τώρα πτήσεις σε περισσότερους από 100 προορισμούς, στο Βέλγιο, την Κύπρο, τη Δανία, τη Φιλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνεχίζει να προσπαθεί να προσφέρει ένα μοντέλο υπηρεσιών που ξεπερνά τις προσδοκίες των επιβατών.

Το 2016, η Blue Air έχει λάβει πιστοποιητικό του IATA Operational Safety Audit (IOSA), από την International Air Transportation Association (IATA) για τις εξαιρετικές λειτουργικές της βάσεις, ενώ είναι επίσης εξολοκλήρου μέλος της IATA.

Η Blue Air έχει στο λειτουργικό πτητικό της αεροσκάφη Boeing 737 με αναβαθμισμένο εσωτερικό και υπερσύγχρονα Recaro καθίσματα επιτρέποντας στον επιβάτη μια άνετη εμπειρία εν πτήση.

Προσφέροντας δωρεάν σνακ, ποτό, check-in, χειραποσκευή μέχρι και 10 κιλά με τα χαμηλότερα ναύλα και την καλύτερη εξυπηρέτηση του τοπικού προσωπικού καμπίνας, δεν είναι παράξενο που η Blue Air λαμβάνει μεγάλη εκτίμηση από την Κύπρο. Η φιλοσοφία της εταιρίας είναι να προσφέρει νέες ταξιδιωτικές ευκαιρίες, είτε πρόκειται για επαγγελματικά ταξίδια είτε για ταξίδια αναψυχής, με τις καλύτερες υπηρεσίες, άνεση και ασφάλεια.

Ξεκινώντας από το δεύτερο τετράμηνο του 2019, η Blue Air αναμένει την παράδοση 12 νέων αεροσκαφών τύπου Boeing 737 MAX 8.


Μοιραστείτε το