Πτήσεις για Λάρνακα (LCA)

cyprus

Όμορφα συμπαγής, εύκολα προσβάσιμη και πραγματικά αυθεντική, η Λάρνακα είναι η παλαιότερη ψυχή της Κύπρου· η πιο μακροχρόνια συνεχόμενα κατοικημένη περιοχή του νησιού, με ιστορία που χρονολογείται 10.000 χρόνια πριν και η πόλη με την πιο κεντρική τοποθεσία, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε άλλες περιοχές. Πετάξτε με τις Κυπριακές Αερογραμμές στη Λάρνακα και ανακαλύψτε μια ευημερούσα και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που προσφέρει το καλύτερο από όλες τις απόψεις. Μια χαρακτηριστική ιδιότητα της περιοχής είναι ότι οι τουρίστες θα διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ θέρετρου και πόλης· οι ντόπιοι και οι επισκέπτες μπορούν αμφότερα να απολαύσουν την ίδια καθημερινή εμπειρία μιας γοητευτικής και ποικιλόμορφης μεσογειακής πόλης. Από χιλιόμετρα ποικιλόμορφων παραλιακών μετώπων, ένα μείγμα παραδοσιακών και κοσμοπολίτικων εγκαταστάσεων και συναρπαστικά μνημεία, η Λάρνακα συνδυάζει άψογα τα δύο πρόσωπά της.

Swap
Ενήλικες
12+ χρονών
1
+
‒ 
Παιδιά
Από 2-12 χρονών
0
+
‒ 
Βρέφη
Κάτω των 2 χρονών
0
+
‒ 

Βυζαντινό Μουσείο Αγίου Λαζάρου

Το Βυζαντινό Μουσείο στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στεγάζεται σε μερικά από τα κελιά της υπόστυλης βεράντας που ακόμα παραμένουν στο νότιο μέρος του. Τα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν σημαντικές θρησκευτικές εικόνες, αντικείμενα και λείψανα, συμπεριλαμβανομένων βυζαντινών εικόνων, ευαγγελίων, σταυρών και άλλων εκκλησιαστικών θησαυρών από όλη την περιοχή της Λάρνακας .

Η ίδια η εκκλησία βρίσκεται στη γραφική πλατεία της στο κέντρο της πόλης. Είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο και βρίσκεται πάνω από τον τάφο του αγίου, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο αφού αναστήθηκε από τον Ιησού. Διορίστηκε επίσκοπος του Κιτίου από τους αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο και έζησε στην πόλη για 30 χρόνια.

Καμάρες: Το παλιό υδραγωγείο της Λάρνακας

Αυτό το όμορφο υδραγωγείο του 18ου αιώνα βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί προς τη Λεμεσό στην περιοχή των Καμαρών, η οποία παίρνει το όνομά της από τις χαρακτηριστικές καμάρες που υπάρχουν εκεί. Ένα υπαίθριο αξιοθέατο, το υδραγωγείο χτίστηκε σε ρωμαϊκή τεχνοτροπία το 1746 από τον Τούρκο διοικητή της Λάρνακας, τον Μπέκιρ Πασά, ο οποίος το χρηματοδότησε από τις δικές του πηγές για να μεταφέρει νερό στη Λάρνακα από μια πηγή περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά. Το υδραγωγείο εγκαταλείφθηκε το 1939 και η λειτουργία του αντικαταστάθηκε από σύγχρονους σωλήνες. Υπάρχουν πάνω από 20 αψίδες ακόμα άθικτες και αυτές είναι εντυπωσιακά φωτισμένες τη νύχτα. Μια πλακόστρωτη περιοχή με πάγκους και ένα μονοπάτι σας επιτρέπουν να απολαύσετε την τοποθεσία του μνημείου, με το μονοπάτι που συνδέεται με την Αλυκή Λάρνακας.

Μουσείο Πιερίδη

Το Μουσείο Πιερίδη είναι το παλαιότερο ιδιωτικό μουσείο στην Κύπρο και στεγάζεται στην οικία της οικογένειας Πιερίδη - ένα κτίριο σε αποικιακό στιλ που χτίστηκε το 1815. Η συλλογή του μουσείου συγκεντρώθηκε από την οικογένεια Πιερίδη και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά αντικείμενα του πολιτισμού του νησιού. Καταγράφει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξή του εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Λαϊκή Γειτονιά

Η συνοικία της πόλης ανάμεσα στις οδούς Διονύσου και Κοσμά Λυσιώτη (που οδηγούν τόσο προς στο κέντρο της πόλης όσο και στον παραλιακό πεζόδρομο και από τις δύο πλευρές) αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για να αντιπροσωπεύσει μια παραδοσιακή συνοικία των αρχών του 20ού αιώνα. Με την παραδοσιακή κυπριακή αρχιτεκτονική και μια πληθώρα διαφορετικών χώρων διασκέδασης που προσφέρουν φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική, η περιοχή είναι πολύβουη και ζωντανή τα βράδια και αποτελεί έναν από τις κύριες περιοχές νυχτερινής ζωής στην πόλη.

Αλυκή Λάρνακας

Η Αλυκή Λάρνακας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυκή στην Κύπρο και έχει έκταση 2,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι ένας σημαντικός τόπος Ramsar και Natura 2000 - ένας από τους σημαντικότερους βιοτόπους στην Ευρώπη - και ένας από τους σημαντικότερους οικοτόπους στην Ευρώπη για τα υδρόβια πτηνά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η λίμνη γεμίζει με νερό και φιλοξενεί μεταναστευτικά πουλιά, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων φλαμίνγκο που παραμένουν μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, μαζί με άγριες πάπιες και άλλα υδρόβια πτηνά ή πτηνά ξηράς που βρίσκουν καταφύγιο εδώ στις μεταναστευτικές διαδρομές τους.

Λεύκαρα

Το ορεινό χωριό Λεύκαρα χωρίζεται σε Πάνω Λεύκαρα και Κάτω Λεύκαρα και είναι παγκοσμίως γνωστό για τα παραδοσιακά χειροποίητα κεντήματα από παραδοσιακή δαντέλα και τα συρματερά (φιλιγκράν). Το χωριό πήρε το όνομά του από τα ασβεστολιθικά πετρώματα της περιοχής ( Λευκά Όρη - Λεύκαρα). Ο χαρακτήρας του είναι πολύ γραφικός, με στενά δρομάκια και με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των παλαιών σπιτιών με στέγη από τερακότα. Οι γυναίκες του χωριού συχνά κάθονται έξω από τα γραφικά σπίτια τους, δημιουργώντας τα παγκοσμίως γνωστά κεντήματα «Λευκαρίτικα» που έχουν κατασκευαστεί στο χωριό από τα χρόνια της Ενετοκρατίας και βρίσκονται στην λίστα της UNESCO για την Παγκόσμια Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Αρχαιολογικός χώρος Χοιροκοιτίας

Σε απόσταση 35χλμ. Από την κεντρική πόλη της Λάρνακας , ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Λεμεσού, ο αρχαιολογικός χώρος της Χοιροκοιτίας είναι ένας εξαιρετικά καλοδιατηρημένος οικισμός από τη νεολιθική εποχή, που είναι καταχωρημένος ως χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1998. Παραμένει από όλες τις φάσεις η νεολιθική εποχή είναι εμφανής στον οικισμό και παρέχει μια εικόνα των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή κατά τη διάρκεια των προϊστορικών χρόνων, καθώς και πώς εξελίχθηκε η νεολιθική κουλτούρα σε ολόκληρη την περιοχή.