Χειραποσκευές

Υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τον αριθμό, βάρος και διαστάσεις της χειραποσκευής μου;

Ναι, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που υιοθετούνται για την καλύτερη εμπειρία και άνεση των BASIC επιβατών μας όσο και για σκοπούς ασφαλείας των πτήσεων της εταιρείας.

Αυτοί οι κανόνες ισχύουν μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019

Στο χώρο ελέγχου αποσκευών υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια μέτρησης χειραποσκευών προς βοήθεια των επιβατών για να ελέγξουν εάν οι χειραποσκευές τους τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές: 1 χειραποσκευή 10 κιλών με διαστάσεις 55x40x20cm.

Εαν η χειραποσκευή ξεπερνά τα πιο πάνω όρια, ενδέχεται να υπάρξει χρέωση 50ΕΥΡΩ.

Κανόνες για πτήσεις από 31 Μαρτίου 2019

Στο χώρο ελέγχου αποσκευών υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια μέτρησης χειραποσκευών προς βοήθεια των επιβατών για να ελέγξουν εάν οι χειραποσκευές τους τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές:

Αποσκευές καμπίνας: Μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας στην καμπίνα μία μικρή προσωπική τσάντα, η οποία πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα (μέγιστες διαστάσεις 35cm x 20cm x 20cm). Για παράδειγμα μια γυναικεία τσάντα, μια τσάντα φορητού υπολογιστή ή ένα μικρό σακίδιο πλάτης. +1 Μία χειραποσκευή βάρους 10 κιλών, και συνολικό μέγεθος 55*40*20 εκατοστών.

Εαν η χειραποσκευή ξεπερνά τα πιο πάνω όρια, ενδέχεται να υπάρξει χρέωση 50ΕΥΡΩ

Πως θα πράξει η Εταιρεία σε περίπτωση που αρνηθώ να πληρώσω την χρέωση για χειραποσκευή η οποία υπερβαίνει τα όρια βάρους ή διαστάσεων?

Εάν στην πύλη επιβίβασης ανακαλύψουμε ότι η χειραποσκευή σας ζυγίζει πέραν των 10kg ή υπερβαίνει τα όρια των διαστάσεων που θέτει ο Αερομεταφορέας, θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό των €50. Η αποσκευή σας δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτή για μεταφορά στην καμπίνα και θα μεταφερθεί ως Παραδιδόμενη Αποσκευή. Εάν αρνηθείτε να πληρώσετε την χρέωση, επιφυλάσσουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε τη μεταφορά σας και/ή των αποσκευών σας. Εάν αρνηθείτε να συνεργαστείτε μπορούμε να ασκήσουμε το δικαίωμα μας χωρίς καμία υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης.

Μπορώ να κάνω check-in την αποσκευή μου και την χειραποσκευή μου μεσω της ιστοσελίδας;

Δυστυχώς όχι. Αποσκευές και χειραποσκευές πρέπει να ελεγχθούν στα Check-in counters της αερογραμμής.

Μπορώ να μεταφέρω παιδικό καρότσι σαν χειραποσκευή;

Η αερογραμμή μεταφέρει δωρεάν καθίσματα για κάθε παιδί κάτω τω 2 ετών και καροτσάκια για κάθε παιδί κάτω των 11 ετών, επιπρόσθετα από τους κανονισμούς μεταφοράς αποσκευής ή χειραποσκευής.

Αναδιπλούμενο παιδικό κάθισμα μπορεί να μεταφερθεί στην καμπίνα του αεροσκάφους εφόσον δεν υπερβαίνει τις διαστάσεις των 55х40х20cm. Παρακαλώ σημειώστε πως για τη μεταφορά βρεφικών καθισμάτων εντός της καμπίνας του αεροσκάφους, τα καθίσματα πρέπει να είναι πιστοποιημένα με την ειδική σήμανση προτύπων ασφαλείας της FAA και JAA ή των προτύπων της FMVSS (Federal Motor Vehicle Safety Standards).

Τα καρότσια «ομπρέλα» γίνονται δεκτά στον χώρο αποθήκευσης αποσκευών του αεροσκάφους.

Η μεταφορά καροτσιού χωρίς παιδί κάτω των 11 ετών, γίνεται αποδεκτή σύμφωνα με τους γενικούς κανονισμούς μεταφοράς αποσκευών.

Τι μπορώ να πάρω μαζί μου σαν χειραποσκευή στο αεροσκάφος;

Εκτός από τις αποσκευές σας, μπορείτε να πάρετε μαζί σας μία μικρή τσάντα (π.χ τσάντα για φορητό υπολογιστή ή χαρτοφύλακα).

Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι χειραποσκευές σας θα ταξιδεύουν μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους. Εάν δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος διαθέσιμος, ίσως σας ζητηθεί να μεταφερθεί η τσάντα σας στον χώρο παραδιδόμενων αποσκευών χωρίς χρέωση. Σε αυτή την περίπτωση σας συμβουλεύουμε να αφαιρέσετε όλα τα αντικείμενα αξίας από την τσάντα σας.