Ειδικές αποσκευές

Μπορώ να ταξιδέψω με αθλητικό εξοπλισμό;

??Ναι, ένας επιβάτης μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό σκι δωρεάν (ένα ζευγάρι σκι μαζί με μπαστούνια ή μία σανίδα σκι) και επιπλέον εξοπλισμό (μπότες, κράνη, γυαλιά, ειδικό ρουχισμό) σε θήκη με συνολικό βάρος που δεν θα ξεπερνά τα 23 κιλά επιπρόσθετα από το επιτρεπόμενο βάρος , εάν ταξιδεύει με εισητήριο κατηγορίας Flex. Στη περίπτωση που ταξιδεύει με εισητήριο κατηγορίας Basic τότε η μεταφορά επιτρέπεται σύμφωνα με τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις της εταιρίας για την μεταφορά αποσκευής.

Εάν το βάρος της θήκης ξεπερνά τα 23 κιλά (μέχρι 32κιλά) ο επιβάτης θα επιβαρυνθεί με χρέωση για επιπλέον υπέρβαρη αποσκευή. Το άθροισμα των διαστάσεων (Μ+Π+Υ) ανά κομμάτι δεν πρέπει να ξεπερνά τα 203 εκ.

Ένα γκρουπ επιβατών μπορεί να μεταφέρει δωρεάν, παραπάνω από ένα ζευγάρι σκι και παραπάνω απο μια σανίδα σκι σε μια θήκη. Ο αριθμός ζευγαριών σκι και σανίδων σκι, δεν μπορεί να ξεπερνά τον αριθμό των επιβατών του γκρουπ. Ταυτόχρονα το συνολικό βάρος της θήκης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 23 κιλά. Σε αυτή τη περίπτωση, το συνολικό βάρος του εξοπλισμού θα συνοψίζεται. Το σύνολο των εξωτερικών διαστάσεων της θήκης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 203 εκ. (Μ+Π+Υ).

Μπορώ να μεταφέρω παιδικό καρότσι σαν χειραποσκευή;

Η αερογραμμή μεταφέρει δωρεάν καθίσματα για κάθε παιδί κάτω τω 2 ετών και καροτσάκια για κάθε παιδί κάτω των 11 ετών, επιπρόσθετα από τους κανονισμούς μεταφοράς αποσκευής ή χειραποσκευής.

Αναδιπλούμενο παιδικό κάθισμα μπορεί να μεταφερθεί στην καμπίνα του αεροσκάφους εφόσον δεν υπερβαίνει τις διαστάσεις των 55х40х20cm. Παρακαλώ σημειώστε πως για τη μεταφορά βρεφικών καθισμάτων εντός της καμπίνας του αεροσκάφους, τα καθίσματα πρέπει να είναι πιστοποιημένα με την ειδική σήμανση προτύπων ασφαλείας της FAA και JAA ή των προτύπων της FMVSS (Federal Motor Vehicle Safety Standards).

Τα καρότσια «ομπρέλα» γίνονται δεκτά στον χώρο αποθήκευσης αποσκευών του αεροσκάφους.

Η μεταφορά καροτσιού χωρίς παιδί κάτω των 11 ετών, γίνεται αποδεκτή σύμφωνα με τους γενικούς κανονισμούς μεταφοράς αποσκευών.