Ταξιδεύοντας με παιδιά

Το παιδί μου ταξιδεύει ασυνόδευτο. Ποιά είναι η διαδικασία επιβίβασης και ποιός είναι υπεύθυνος για το παιδί μου κατά την διάρκεια της πτήσης και κατά την άφιξη του;

 Μετά την διαδικασία του check-in, ένας υπάλληλος της Charlie Airlines LTD ‘Cyprus Airways’ θα συνοδεύσει το παιδί μέχρι την επιβίβαση του στο αεροσκάφος, θέτοντας το υπό την ευθύνη ενός ατόμου του πληρώματος. Ακολούθως θα σας ειδοποιήσουν ότι το παιδί σας επιβιβάστηκε επιτυχώς στο αεροσκάφος.

Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο του προορισμού του, το μέλος του πληρώματος θα θέσει το παιδί υπό την ευθύνη του υπαλλήλου του αεροδρομίου, που ακολούθως θα παραδώσει το παιδί στο ονομαζόμενο άτομο το οποίο θα το παραλάβει.

Εάν αυτό το άτομο δεν παρουσιαστεί στο χώρο αναμονής αφιχθέντων επιβατών του αεροδρομίου, ο υπάλληλος του αεροδρομίου θα προσπαθήσει να το εντοπίσει και κατόπιν να επικοινωνήσει μαζί σας για περαιτέρω βοήθεια. Εάν η επικοινωνία καταστεί ατυχής, το παιδί θα επιστρέψει με συνοδεία στο αρχικό αεροδρόμιο αναχώρησης υπό την ευθύνη των υπαλλήλων της αερογραμμής.

Από ποιά ηλικία μπορεί το παιδί μου να ταξιδέψει ασυνόδευτo;

Παιδιά μεταξύ 5 και 12 ετών κατά την ημερομηνία αναχώρησης, μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς τη συνοδεία ενήλικα. Μπορούν να ταξιδέψουν μόνο σε απευθείας πτήσεις που εκτελούνται από τη Charlie Airlines LTD, 'Cyprus Airways', χρησημοποιώντας την υπηρεσία μας για τα ασυνόδευτα παιδιά .

Η υπηρεσία αυτή μπορεί να διευθετηθεί μεσώ του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών μας στο 8000-8111 (δωρεάν εντός Κύπρου) με κόστος ανά μονή διαδρομή και ανά παιδί τα 50.00 ευρώ .

Παρακαλούμε όπως κατεβάσετε και συμπληρώσετε την φόρμα για την υπηρεσία ασυνόδευτων παιδιών και τη προσκομίσετε κατά τη διαδικασία ζυγίσματος στο αεροδρόμιο .

Η υπηρεσία αυτή μπορεί να προσφερθει εάν ζητηθεί από τους γονείς ή κηδεμόνες και για παιδιά ηλικίας 12-16 χρονών.

Το παιδί μου θα είναι 12 ετών την ημερομηνία αναχώρησης. Τί είδους εισιτήριο να του αγοράσω – «παιδικό» ή «εισιτήριο για ενήλικα»;

Θα πρέπει να αγοράσετε εισιτήριο για ενήλικα. Παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω κατά την ημερομηνία αναχώρησης αναγνωρίζονται ως ενήλικες στο σύστημα κρατήσεων μας.

Το παιδί μου θα γίνει 2 ετών κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας. Τί εισιτήριο να του αγοράσω – «βρεφικό» (κάτω των 2 ετών) ή «παιδικό» (άνω των 2 ετών);

Ο τύπος εισιτηρίου του παιδιού καθορίζεται από την ηλικία του παιδιού κατά την ημερομηνία αναχώρησης. Επομένως θα πρέπει να αγοράσετε το «βρεφικό» εισιτήριο εφόσον το παιδί δεν θα είναι 2 ετών κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Ταξιδεύω με ένα παιδί κάτω των 2 ετών αλλά επιθυμώ να έχει την δική του θέση. Είναι εφικτό;

Το παιδί θα έχει «βρεφικό» εισιτήριο ανάλογα με την ηλικία του (κάτω των 2 ετών). Ένας ενήλικας επιβάτης μπορεί να μεταφέρει ένα βρέφος χωρίς τη δική του θέση (παρόλα αυτά πρέπει να εκδοθεί εισιτήριο για το βρέφος).

Είναι δυνατό να κλείσετε εισιτήριο για βρέφος με θέση μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών μας στο 8000-8111 (δωρεάν εντός Κύπρου), όμως σημειώστε ότι σε τέτοια περίπτωση θα εκδοθεί παδικό εισιτήριο.

Παρακαλώ σημειώστε πως για την μεταφορά βρεφικών καθισμάτων εντός της καμπίνας του αεροσκάφους, τα καθίσματα πρέπει να είναι πιστοποιημένα με την ειδική σήμανση προτύπων ασφαλείας της FAA και JAA ή των προτύπων της FMVSS (Federal Motor Vehicle Safety Standards).

Τί ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζεται το παιδί μου όταν ταξιδεύει ασυνόδευτο;

  • Αεροπορικό εισιτήριο και απόδειξη πληρωμής της υπηρεσίας ασυνόδευτου παιδιού.

  • Μπορείτε να αιτηθείτε της υπηρεσίας μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών μας στο 8000-8111 (δωρεάν εντός Κύπρου). Η συγκεκριμένη υπηρεσία κοστίζει €50 ανά διαδρομή ανά παιδί.

  • Μπορείτε να βρείτε την φόρμα δήλωσης μεταφοράς του ασυνόδευτου παιδιού εδώ (link).  Η φόρμα πρέπει να υπογραφεί από τους γονείς ή κηδεμόνες του παιδιού και να παραδοθεί κατά την διάρκεια του check-in ή εκ των προτέρων μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στο callcenter@cyprusairways.com σε 3 αντίτυπα. 

  • Το επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο του παιδιού.

Μπορώ να αγοράσω εισιτήριο για το παιδί μου μέσω της ιστοσελίδας , εφόσον έχω ήδη αγοράσει εισιτήριο για τον εαυτό μου;

Εάν το παιδί σας είναι μικρότερο από 12 χρονών αυτό δεν είναι εφικτό. Εαν είναι πέρα των 12 χρονών τότε μπορείτε να το πράξετε. Μπορείτε να κάνετε την κράτηση στην πρώτη περίπτωση μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών μας στο 8000-8111 (δωρεάν εντός Κύπρου) και να μας παρέχετε επίσης όλες τις δικές σας πληροφορίες  (ονοματεπώνυμο, κωδικό κράτησης και αριθμό εισιτηρίου).  Χωρίς τη συνοδεία του ονομαζόμενου ενήλικα συνοδού δεν θα επιτραπεί στο παιδί να ταξιδέψει.